GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σ. Μωραΐτης: «Το λαθρεμπόριο σκοτώνει την τοπική αγορά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να ενεργοποιηθούν»

Σε λάθη της κυβέρνησης απέδωσε τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει στην τοπική αγορά ο κάθετος άξονας που συνδέει τη Βουλγαρία με την πόλη...

Σε λάθη της κυβέρνησης απέδωσε τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει στην τοπική αγορά ο κάθετος άξονας που συνδέει τη Βουλγαρία με την πόλη της Ξάνθης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και υποψήφιος για την προεδρία του οργάνου, κος Στέλιος Μωραΐτης.

Όπως ανέφερε ο κος Μωραΐτης, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ο συγκεκριμένος δρόμος σχεδιάστηκε ως τουριστική δίοδος και έχει μετατραπεί σε δρόμο ανάπτυξης παράνομων δραστηριοτήτων. Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως ο ίδιος δεν έφερε καμία αντίρρηση στη διάνοιξη του εν λόγω έργου κατά την περίοδο που υπήρξε αντινομάρχης αρκέστηκε στο να αποδώσει ευθύνες στην τότε κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά ο κος Μωραΐτης, ανέφερε πως «χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς ενημερώθηκε η περιοχή μας ότι θα λειτουργήσει ο συγκεκριμένος δρόμος. Δεν πρόλαβαν να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές αν και εμείς πιστεύαμε ότι παράλληλα με ταχύτατους ρυθμούς θα δημιουργούνταν και οι κατάλληλες υποδομές. Από τότε όμως δεν έχουμε καμία απολύτως ενέργεια».

Μάλιστα ο κος Μωραΐτης ισχυρίστηκε πως «ο σχεδιασμός του δρόμου ήταν καθαρά για τουριστικούς σκοπούς και αυτός έπρεπε να λειτουργήσει σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις, να υπάρχει ασφάλεια και έλεγχος για ναρκωτικά και παρεμπόριο». Το εν λόγω έργο, το οποίο αποτελεί πολιτικό τέκνο του τέως νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πληγή για την τοπική κοινωνία, λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθραίων προϊόντων από τη γειτονική Βουλγαρία. Κατά την περίοδο εγκαινίασης του έργου είχαν κατατεθεί εντόνως αντιδράσεις και αντιρρήσεις για την απουσία αναλογιστικών μελετών καθώς και των κατάλληλων υποδομών, οι οποίες ωστόσο, όπως αποδεικνύεται και εμπράκτως σήμερα, ευσταθούν πλήρως. 

«Δεν μιλάμε για ακύρωση του δρόμου. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί ο δρόμος αλλά με ασφάλεια και με τους όρους της τουριστικής διόδου» αναφέρει ο κος Μωραΐτης, για να συμπληρώσει πως καταδικάζει το παρεμπόριο με οποιαδήποτε μορφή. «Η θέση μου είναι η ίδια με όλους τους πολίτες, τους εμπόρους της κοινωνίας. Απαγορεύεται αυστηρά να γίνεται παρεμπόριο. Επειδή όμως δεν υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και δεν έχουμε δει τίποτα, αναγκαζόμαστε να φτάσουμε σε αυτό το μέτρο, να κλείσουμε τον δρόμο για να μην διαλυθεί η αγορά μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε ο κος Μωραΐτης στον Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια