GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πολιτικές αγωνίες Μπακογιάννη στη Θράκη

-Ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί ο Κώστας Ζαγναφέρης! -Σύμμαχος στο να φυλλοροεί από στελέχη η ΝΔ, η ΝΟΔΕ Ξάνθης! Διορία ημερών ζήτησε ο κος Κώ...

-Ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί ο Κώστας Ζαγναφέρης!
-Σύμμαχος στο να φυλλοροεί από στελέχη η ΝΔ, η ΝΟΔΕ Ξάνθης!

Διορία ημερών ζήτησε ο κος Κώστας Ζαγναφέρης στην πολύωρη και αναλυτική συζήτηση την οποία είχε το απόγευμα της Παρασκευής με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κα Ντόρα Μπακογιάννη για τη συμμετοχή του ή όχι στο κόμμα της και στα ψηφοδέλτια που προσπαθεί να καταρτίσει προσωπικά η ίδια στη Θράκη.

Ο κος Κώστας Ζαγναφέρης πέραν του ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κα Μπακογιάννη να είναι μαζί της τον περισσότερο από τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη Θράκη, είναι και αυτός από τα χριστιανικά ονόματα που επιθυμεί διακαώς η κα Μπακογιάννη να δει κάτω από το σήμα της και την επωνυμία του κόμματός της στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν το πρώτο τετράμηνο του 2012.

Σύμμαχο της στην προσπάθεια αυτή έχει την πρόεδρο και την ηγετική ομάδα της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Η συμπεριφορά των οποίων, εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει το ThrakiToday.com, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολιτικό αλαλούμ στις θέσεις που κάθε φορά εκφράζουν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η πολιτική σημειολογία των ημερών θέλει διαρροές από τοπικά στελέχη της ΝΔ τα οποία εθεωρούντο ως η ραχοκοκαλιά του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές που με την ηγεσία του Γιώργο Παυλίδη, ως επικεφαλής του συνδυασμού, και τη στήριξη της ΝΔ διεκδίκησαν αλλά απέτυχαν να επικρατήσουν στις εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη.

Ο έτερος στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη και στέλεχος της ΝΔ στην Ξάνθη από τον χώρο της μειονότητας ο κος Χατζημεμίς Τουρκές είχε επίσης “εγκάρδιες” συνομιλίες και ακολουθούσε κατά πόδας της κα Μπακογιάννη στη Θράκη. Έκπληξη προκάλεσε η πολιτική συζήτηση την οποία είχε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας με άλλα στελέχη της μειονότητας τα οποία δηλωμένα εκφράζουν τις ακραίες φιλοτουρκικές θέσεις στη Θράκη.

Το ζητούμενο πολιτικά για τα στελέχη που θα προσχωρήσουν στην πολιτική προσπάθεια της κας Μπακογιάννη θα είναι ο πολιτικός λόγος και οι θέσεις που θα εκφράσει ευκρινώς η Δημοκρατική Συμμαχία για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή χωρίς να παραλείψουν και οι δύο πλευρές να αναφερθούν σε ένθετο χρόνο και στις πολιτικές αποφάσεις που πήρε η κα Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικός επί ΝΔ για σημαντικά θέματα στη λειτουργία Χριστιανών και Μουσουλμάνων και συγκεκριμένων άρθρων και νόμων που διέπουν την έως τώρα λειτουργία της μειονότητας στην περιοχή, όπως το θέμα της ηγεσίας των Βακούφικων επιτροπών, εκλογής ή διορισμού μουφτήδων και τη συνέχιση ή μη εφαρμογής της Σαρία, δηλαδή της συμπληρωματικής πολιτικής – δικαστικής εξουσίας που νομοθετικά προβλέπεται να έχουν οι μουφτήδες. Ζητήματα που τέθηκαν από τα γεράκια της πολιτικής στην Άγκυρα με τα εδώ κατοικοεδρεύοντα στη Θράκη φερέφωνά τους. 


Αν και η επίσκεψη στο ορεινό ποκαμοκοχώρι στη Σμίνθης στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής  δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε προσέλευση και αποδοχή των κατοίκων, συνεργάτες της κας Μπακογιάννη δικαιολόγησαν τη στάση αυτή επικαλούμενοι τη θρησκευτική υποχρέωση των κατοίκων (προσέλευση στο τέμενος για τη μεσημεριανή προσευχή), με τη διαφορά ωστόσο πως αυτή ξεκινάει στις 12.15.

Πάντως, πολύ προσάπτουν στην παρελθούσα πολιτική που ακολούθησε η κα Μπακογιάννη ότι εξυπηρέτησε και “χάιδεψε” αυτιά ακραίων κύκλων της μειονότητας, για να μπορεί να αποταθεί, μάλλον, στους δύσκολους πολιτικούς καιρούς που διάγει την περίοδο αυτή. Ανοιχτά ζητήματα που εντόνως συζητιούνται από κατοίκους της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια