GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογές στο Επιμελητήριο υπόθεση των επαγγελματιών και όχι των κομμάτων!

Συνεχείς οι εξελίξεις τα τελευταία 24ώρα στους υποψήφιους συνδυασμούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εκλογές, εφόσον γίνουν, στο Επιμελητήριο...

Συνεχείς οι εξελίξεις τα τελευταία 24ώρα στους υποψήφιους συνδυασμούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εκλογές, εφόσον γίνουν, στο Επιμελητήριο.

Ευκαιρία να αναγνωστούν προσωπικότητες και συμπεριφορές των επικεφαλής των συνδυασμών που έως και τώρα δηλώνουν τη συμμετοχή των ιδίων και των συνδυασμών που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη σύνθεσή τους στις αμέσως προσεχείς ώρες. Κυρίαρχο γνώρισμα των προσπαθειών στην πλειονότητα τους το “καρότο” και το “μαστίγιο”. Ανταλλάσσονται απόψεις, μεταλλάσσονται συνειδήσεις, διαφοροποιούνται προσωπικότητες της έως τώρα γνωστής περπατημένης.

Χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο καφέ εστιατόριο “Κήπος” η φιλική κατά δήλωση Αγκόρτσα συνάντηση του με τους κυρίους Στέλιο Μωραΐτη και Σπύρου Κάλφα από τη μία ως εκπροσώπων του νέου ενοποιημένου συνδυασμού τους και αφετέρου των κυρίων Γιάννη Χρηστίδη και Νίκου Τσάβα από μεριά νομαρχιακής της ΝΔ αντηλλάγησαν «φιλικές σκέψεις» για μια κοινή πορεία και απορρόφησης του συνδυασμού Αγκόρτσα στο ήδη συμπεφωνημένο σχήμα.

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για άλλη μια φορά εισέπραξαν την άρνηση Αγκόρτσα να συμπράξει με το υφιστάμενο σχήμα αρνούμενος τίτλους και οφίκια από τους περιιστάμενους συνομιλητές του. Για πολλοστή φορά έγινε σαφές στους κυρίους Μωραΐτη, Κάλφα και Χρηστίδη ότι οι όποιες αποφάσεις δεν έχουν αφετηρία μοναδική τον Απόστολο Αγκόρτσα, αλλά είναι συνισταμένη των προθέσεων όλων των συμμετεχόντων στον συνδυασμό του. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε εκτενώς το πρωί της Πέμπτης η εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» στον Ξάνθη ΦΜ100 εισπράττοντας την άρνηση κατάθεσης των απόψεων σε αντίστοιχα ερωτήματα που ήθελε να κάνει η εκπομπή στον κ. Στέλιο Μωραΐτη, η δε επικοινωνία με τον κ. Σπύρο Κάλφα δεν κατέστη εφικτή, γιατί δεν απαντούσαν τα τηλέφωνα του κ. Κάλφα (sic).

Ο έτερος πόλος παραγωγής πολιτικής στην επερχόμενες εκλογές κύριος Αγκόρτσας απαντώντας στα ερωτήματα του συντονιστή της εκπομπής κ. Ευάγγελου Βασιλειάδη προσδιόρισε το στίγμα του συνδυασμού του, ξεκαθαρίζοντας πως αυτός αποτελείτε από νέους ανθρώπους αποδεσμευμένους από κάθε κομματικό χρωματισμό. «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι τελείως μη κομματικοποιημένες οι εκλογές στο ΕΒΕΞ. Εμείς θα περιμένουμε να μας ορίσει η Αθήνα το ποίος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές; Η αγορά πρέπει να αποφασίσει μόνη της» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος για να συμπληρώσει πως «στόχος μας να είναι να πάψει το ΕΒΕ να αποτελεί έναν εισπρακτικό μηχανισμό και να σταθεί δίπλα στον επαγγελματία αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Οι τράπεζες μας έχουν πνίξει, οι εργαζόμενοι βλέπουμε ότι έχουν συσπειρωθεί εμείς οι επαγγελματίες πρέπει να κάνουμε το ίδιο και να αντιδράσουμε στα νέα μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα, μετά τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τους κ. Κάλφα και Μωραΐτη και σύμφωνα με τα οποία οι δύο κύριοι ζήτησαν από τον κ. Αγκόρτσα να στρατευτεί μαζί τους αλλιώς η στάση του θα θεωρηθεί προδοσία ο ίδιος ο κος Αγκόρτσας σημείωσε πως «δεν τίθεται θέμα προδοσίας. Να με αποκαλέσουν προδότη ποιού; εγώ στη ΝΔ είμαι από τα 16. Αυτός που θα με πει προδότη πρέπει να κοιτάξει τι έχει κάνει ο ίδιος», ενώ παράλληλα προσθέτει πως «απιστία θα ήταν να μην πήγαινα δίπλα στο πολίτη να πω την αλήθεια, αυτό θα ήταν απιστία». 

Το πρωταρχικό πρόσταγμα του συνδυασμού του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η απομάκρυνση των κομματικών μηχανισμών από το Επιμελητήριο και η παροχή ουσιαστικής στήριξης στον επαγγελματία, με τον κ. Αγκόρτσα να επισημαίνει πως «εάν κάποιος επαγγελματίες χρειάζεται νομική στήριξη το ΕΒΕ πρέπει να του την προσφέρει, υπάρχει ένα νομικό τμήμα το οποίο μπορεί να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες». 

«Εγώ τον κ. Κάλφα δεν τον ήξερα πριν καταθέσει αίτηση για στήριξη από τη ΝΟΔΕ Ξάνθης» με αυτή της τη φράση η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Σούλα Ιακωβίδου δήλωσε πως η νομαρχιακή της ΝΔ δεν έδωσε το «χρίσμα» σε κανέναν υποψήφιο, απλώς δεν αρνήθηκε ποτέ τη στήριξή στα μέλη της. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, ζήτησε από τους κ. Κάλφα και Μωραΐτη να τα «βρουν» μεταξύ τους και να πάρουν αυτή τη σχετική απόφαση. Ωστόσο, αρχικά, όπως αναφέρει η κα Ιακωβίδου, οι όποιες συζητήσεις δεν καρποφόρησαν. 

«Εμείς δεν προσπαθήσαμε να επιβάλουμε κάτι. Η ουσία είναι να τα βρούνε από μόνοι τους και αυτό συνέβη άλλωστε» υπογραμμίζει η κα Ιακωβίδου, λέγοντας παράλληλα πως τόσο ο κος Κάλφας όσο και κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να κατεβεί υποψήφιος στις εκλογές και φυσικά να ζητήσει τη στήριξη της ΝΟΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια