GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Μπαλώνουν” τις λάθος επιλογές με… κώνους, δυσκολεύοντας περισσότερο τους πολίτες!

-Πρώτα φτιάξανε την Πλατεία Τέρας και τώρα φτιάχνουν χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων! Μετά την τοποθέτηση κώνων στις δύο εισόδους ...

-Πρώτα φτιάξανε την Πλατεία Τέρας και τώρα φτιάχνουν χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων!

Μετά την τοποθέτηση κώνων στις δύο εισόδους της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικών κώνων στις δύο πλατείες της πόλης (Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ελευθερίας) δημιουργώντας παράλληλα τρεις χώρους στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Τόσο στην Κεντρική όσο και στην Πλατεία Ελευθερίας ο δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση κώνων σε τρία σημεία, τοποθετώντας παράλληλα ειδική απαγορευτική κίτρινη σήμανση, επιχειρώντας τη δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία επισκέπτονται την πόλη της Ξάνθης, αδυνατώντας ωστόσο να βρουν χώρο στάθμευσης.

Η κίνηση αυτή του δήμου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την προχειρότητα που επέδειξε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου ενοποίησης των πλατειών, δημιουργώντας την πλατεία «τέρας», η οποία καθημερινά απωθεί τα τουριστικά λεωφορεία από το κέντρο της πόλης επιφέροντας τραγικά αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά. Τώρα και κατόπιν εορτής, ο δήμος προχώρησε στην κατασκευή αυτών των ειδικών χώρων στάθμευσης, επιχειρώντας να καλύψει τα κενά και τις δυσλειτουργίες του έργου της ενοποίησης των πλατειών.

Τη στιγμή μάλιστα που οι επιχειρηματίες-επαγγελματίες της πόλης εξέφρασαν εδώ και καιρό την αντίθεσή τους και τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η ενοποίηση των πλατειών στις επιχειρήσεις τους, επιφυλάξεις που καθημερινά επαληθεύονται, ο δήμος αδιαφόρησε χωρίς να υπάρξει σχετική πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της κατασκευής του εν λόγω έργου, που στοίχησε πολλές εκατοντάδες ευρώ στον δήμο και στους πολίτες, για τη δημιουργία χώρων όπου θα μπορούσαν να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία. 

Μέχρι στιγμής οι οδηγοί της πόλης φαίνεται να προσαρμόζονται στις νέες κυκλοφοριακές αλλαγές, με τα κρούσματα παραβίασης των χώρων στάθμευσης να παραμένουν ελάχιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια