GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απλήρωτοι εργαζόμενοι και προμηθευτές του Γηροκομείου Ξάνθης!

-Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει βρεθεί το Γηροκομείο Ξάνθης  Στα οικονομικά του όρια έχει φτάσει το Γηροκομείο Ξάνθης το οποίο αδυνατεί πλέον ...

-Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει βρεθεί το Γηροκομείο Ξάνθης 

Στα οικονομικά του όρια έχει φτάσει το Γηροκομείο Ξάνθης το οποίο αδυνατεί πλέον να αποπληρώσει τόσο του εργαζόμενούς τους ιδρύματος, όσο και τους προμηθευτές, ενώ παράλληλα δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις λειτουργικές του ανάγκες. 

«Έχουμε κρεμάσει μαύρες σημαίες στην καρδιά μας. Είμαστε σε κακό χάλι» αναφέρει η πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κα Βιβή Στυλιανίδου, η οποία απευθύνει παράλληλα έκκληση στους πολίτες της Ξάνθης να συνδράμουν τον ρόλο και το έργο του ιδρύματος. 

Τόσο η τροφοδοσία όσο και η θέρμανση των τροφίμων, 60 στον αριθμό, που βρίσκονται στο Γηροκομείο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς από τη μια οι προμηθευτές του ιδρύματος με τρόφιμα παραμένουν απλήρωτοι ενώ το ίδρυμα μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην ανατροφοδότηση των δεξαμενών του με πετρέλαιο. «Μέχρι στιγμής έχουμε το περσινό πετρέλαιο. Μόλις αυτό τελειώσει δεν ξέρω τι θα κάνουμε» επισημαίνει η κα Στυλιανίδου, προσθέτοντας παράλληλα πως «ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Φώτη Καραλίδη ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες για να πάρουμε τη δεύτερη δόση της φετινής επιχορήγησης».

Συνεχίζουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι!
Απλήρωτοι παραμένουν οι 17 εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ξάνθης, οι οποίοι εδώ και 4-5 μήνες δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στου 60 τροφίμους του ιδρύματος. «Ακόμη και εάν πάρουμε τη δεύτερη δόση της επιχορήγησης δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες» επισημαίνει ο διευθυντής του γηροκομείου κ. Γιάννης Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρει πως ακόμη και εάν καταβληθεί σήμερα η δεύτερη δόση της επιχορήγησης, που αντιστοιχεί στο ποσό των 22.000 ευρώ, αυτή δεν φτάνει για να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του Γηροκομείου. 

«Πρέπει να υπάρξει κρατική μέριμνα, ένα και μοναδικό ίδρυμα στον νομό να μην στηρίζεται από την πολιτεία και απ’ αυτούς που ασκούν πολιτική» υπογραμμίζει ο κος Χρηστίδης αναφέροντας παράλληλα πως παρά το γεγονός πως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι δεν «τίθεται θέμα αποχής ή απεργίας των εργαζομένων. Εδώ μιλάμε για 60 ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά χρειάζονται την φροντίδα μας και περιμένουν ένα πιάτο φαγητό».

Έτοιμος ο Σύλλογος Φίλων
Σε μια προσπάθεια να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό της πόλης και να ζητήσουν τη βοήθειά τους οι «φίλοι» του Γηροκομείου προχώρησαν στη σύσταση του Συλλόγου Φίλων του Γηροκομείου, στόχος του οποίου είναι να εγγράψει μέλη τα οποία μέσω των ετήσιων συνδρομών τους θα βοηθήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος. «Το ετήσιο κόστος συνδρομής ανέρχεται στα 10ευρώ, οπότε ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμά μας και να κρατήσει το ίδρυμα ανοιχτό» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Στυλιανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια