GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χτυπάει κόκκινο το συσσίτιο της Μητρόπολης Ξάνθης καθημερινά!

-Όλο και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται στη Μητρόπολη για ένα πιάτο ζεστό φαγητό…. Στα όρια των δυνατοτήτων της έχει φτάσει η Τράπεζα τη...

-Όλο και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται στη Μητρόπολη για ένα πιάτο ζεστό φαγητό….

Στα όρια των δυνατοτήτων της έχει φτάσει η Τράπεζα της Αγάπης, το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελο πατέρα Παντελεήμων. 

Οι δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε έχουν οδηγήσει πολλούς από τους συμπολίτες μας στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμη και τις διατροφικές τους ανάγκες. «Τους τελευταίους μήνες, η Τράπεζα της Αγάπης έφτασε στα όρια της και εμείς συνεχίζουμε, με τις προσφορές των συμπολιτών μας, να προσφέρουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη και το επιθυμούν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πατέρας Παντελεήμων. 

Την ίδια στιγμή η Μητρόπολη έχει απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να συνδράμουν, στον βαθμό που μπορούν, το έργο της εκκλησίας, προσφέροντας τρόφιμα. «Έχουμε ετοιμάσει έναν ειδικό χώρο ώστε να τοποθετούμε εκεί τρόφιμα, δημιουργώντας έναν χώρο αποθήκευσης τροφίμων για όσους πολίτες μας το έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει ο πατέρας Παντελεήμων για να συμπληρώσει πως «απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που πηγαίνουν σε ένα σούπερ μάρκετ και ψωνίζουν, εάν μπορούν, να παίρνουν δύο αντί για ένα μακαρόνια και να φέρνουν το ένα στις αποθήκες μας. Είναι τραγικό να υπάρχουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν ούτε ένα ζεστό πιάτο φαγητό».

Περιμένοντας την επιχορήγηση!
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα για την κατασκευή της Μονάδας Προστασίας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης σύμφωνα με τον πατέρα Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρει πως «μέχρι τα Χριστούγεννα και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά. Είμαστε εντός των χρονικών ορίων που έχουμε θέσει, οπότε το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα 23-24 μηνών». 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πατέρας Παντελεήμων μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός πως το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δεν έχει εκταμιευτεί το ποσό της επιχορήγησης για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους. «Εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην επιχορήγηση θα είμαστε έτοιμοι μέσα στο χρονοδιάγραμμά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια