GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Η ΑΤΕ κινείται εκ του πονηρού για τη ΣΕΚΑΠ»

«Η ΑΤΕ, ιδίως από τη μέρα που ανέλαβε ο κος Πανταλάκης, δεν λειτούργησε για την εταιρία με βάση τη λογική. Έχουμε δει να κάνει πράγματα τα ο...

«Η ΑΤΕ, ιδίως από τη μέρα που ανέλαβε ο κος Πανταλάκης, δεν λειτούργησε για την εταιρία με βάση τη λογική. Έχουμε δει να κάνει πράγματα τα οποία δεν βοηθούσαν την εταιρία. Όλα γίνονται εκ του πονηρού και για αυτό κινηθήκαμε νομικά, ενημερώσαμε εργατολόγους και ήδη κινούμαστε σε ασφαλιστικά μέτρα όσον αναφορά τους μισθούς μας» επισήμανε το πρωί της Δευτέρας ο κος Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Κλιθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη γνωστή καπνοβιομηχανία, με την ΑΤΕ να προτείνει μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων με ένταξής τους σε καθεστώς δημοσίων υπαλλήλων ο κος Γαβριηλίδης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ είναι χαμηλόμισθοι και μια περαιτέρω μείωση των μισθών τους, της τάξεως του 40% όπως προτείνει η ΑΤΕ, θα ήταν καταστροφική για τους ίδιους. «Αυτό που προτείνει η ΑΤΕ δεν είναι σύννομο, εμείς ήδη απευθυνθήκαμε στη ΓΕΣΕΕ η οποία με εγκύκλιο της τάσσεται υπέρ μας και προτίθεται να μας παρέχει νομική κάλυψη ώστε να μην περάσει αυτή η πρόταση της ΑΤΕ» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πλέον οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ εξετάζουν όλες τις νομικές τους επιλογές ώστε να μην επιτρέψουν την εφαρμογή μιας τέτοιας αλλαγής στα εργασιακά τους. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα επιβιώσουν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ΣΕΚΑΠ ούτε ο Καρέλιας και αυτός ο μηχανισμός δουλεύει υπό την ανοχή των υπουργών» συμπληρώνει ο κος Γαβριηλίδης. 

Ήδη η εταιρία, μετά την τετραήμερη απουσία των τσιγάρων της από την αγορά, επανήλθε διεκδικώντας εκ νέου την κατάκτηση του μεριδίου της αγοράς που κατείχε στο παρελθόν. «Αυτή τη στιγμή το μερίδιο μας στην αγορά φτάνει το 4,5% και ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι και μεγαλύτερο. Η αγορά προμηθεύεται κανονικά πλέον τα τσιγάρα μας» τονίζει ο κος Γαβριηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια