GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εξετάζουν ακόμη και αγωγές οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

-Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ – απουσίαζε η ΑΤΕ -Προτάθηκε μείωση μισθών στους εργαζομένους Τον δρόμο της δικαιοσύνη...

-Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ – απουσίαζε η ΑΤΕ
-Προτάθηκε μείωση μισθών στους εργαζομένους

Τον δρόμο της δικαιοσύνης ετοιμάζονται να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, οι οποίες θέλουν την ΑΤΕ να επιθυμεί την ένταξη των εργαζομένων στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μισθούς και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Κινούμαστε πλέον νομικά, με εργατολόγους ενώ έχουμε ενημερώσει και τη ΓΕΣΕΕ, για να αποδείξουμε πως το ενταχθούμε στο καθεστώς των ΔΕΚΟ είναι παράνομο» επισημαίνει ο πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ κος Κώστας Γαβριηλίδης, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νομικό μέσο ώστε να μην εφαρμοστεί η εν λόγω πρόταση της ΑΤΕ, η οποία θα επιφέρει μειώσεις στους μισθούς τους που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 40%, ενώ τίθεται μετέπειτα και θέμα εργασιακής εφεδρείας ορισμένων υπαλλήλων.
«Δεν μπορεί τη στιγμή που εκκρεμεί ο διαγωνισμός και η εταιρία βρίσκεται πολύ κοντά στο να πουληθεί να γίνονται αυτά τα πράγματα» υπογραμμίζει ο ίδιος. Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2011 δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς απουσίαζε η ΑΤΕ, μεγαλομέτοχος της εταιρίας και ως εκ τούτου ορίστηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συνέλευσης η 7η Δεκεμβρίου.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ πρέπει να υπάρχει η διοίκηση, να μην παραιτηθεί, γιατί δεν μπορεί να παραμείνει ακέφαλη η εταιρία» επισημαίνει ο κος Γαβριηλίδης, ερμηνεύοντας ο ίδιος πως η ΑΤΕ δεν παρέστη στη γενική συνέλευση, ώστε αυτή να αναβληθεί με αποτέλεσμα να μην συζητηθεί η αίτηση της διοίκησης για παραίτηση και ως εκ τούτου να συνεχίσει με την υπάρχουσα διοίκηση η ΣΕΚΑΠ. «Έχουμε δύο πολύ καλές προσφορές για την εταιρία και είναι πολύ άδικο να τα πετάξουν όλα στον αέρα» συμπληρώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια