GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Είναι το χαράτσι που σου κόβει μέρα με τη μέρα τη ΔΕΗ

-Χαράτσι και διόδια επί τάπητος από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Με επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, γενικές...

-Χαράτσι και διόδια επί τάπητος από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Με επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και κινητοποίηση της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Ξάνθης πρόκειται να κινητοποιηθεί η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώθηκε από τα συνδικαλιστικό όργανο το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις πιθανές κινητοποιήσεις από πλευράς των εργαζομένων στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, τη στιγμή που από τη Δευτέρα θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, από τη ΔΕΗ, σε όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν την ειδική εισφορά.

Βασική παραδοχή όλων, πως οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές, να έχουν χαρακτήρα ενημέρωσης των καταναλωτών και ενεργοποίησής τους, ώστε να αποσυρθεί ο νόμος. Αρχές Δεκεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί από το ΣτΕ η ένταση νομιμότητας του συγκεκριμένου μέτρου, με την απόφαση να εκδίδεται στα μέσα του Φεβρουαρίου. «Να στείλουμε μια επιστολή στον Υπ. Οικονομικών με την οποία να ζητάμε να αναστείλει το μέτρο της διακοπής παροχής ηλεκτρισμού σε όσους δεν πληρώνουν, μέχρι τουλάχιστον να βγει και η οριστική απόφαση του ΣτΕ» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κος Ευστρατίου πρότεινε, όσον αναφορά το θέμα των διοδίων στον κόμβο του Ιάσμου, που έχουν τεθεί από την περασμένη εβδομάδα σε λειτουργία, να ζητηθεί μια ειδική αντιμετώπιση στους εργαζόμενους που διέρχονται σε καθημερινή βάση από τον σταθμό των διοδίων, πηγαίνοντας στην εργασία τους, ώστε να καταβάλουν χαμηλότερο αντίτιμο. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στις κινητοποιήσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα στο προσεχές διάστημα κατά των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια