GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογές Ε.Β.Ε. Ξάνθης, υπόθεση των επαγγελματιών, όχι των κομμάτων

Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για την διεκδίκηση της ηγεσίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης με την κατάθεση των τριών συνδυασ...

Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για την διεκδίκηση της ηγεσίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης με την κατάθεση των τριών συνδυασμών και καταληκτική ημερομηνία και ώρα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στις 13.00 το μεσημέρι.

Οι τρεις, τελικά, συνδυασμοί που θα πάρουν μέρος στην έως και αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 εκλογική αναμέτρηση κατέθεσαν πλήρη συνδυασμό αν και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων προς σταυροληψία συμβούλων έχουν διαφορετικά κριτήρια απ’ ότι έως τώρα. 

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πέραν της αναδιάρθρωσης των εδρών ανά τμήμα που τροποποίηση με απόφασή του το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με υπγράφοντα των αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη, υπάρχει και το κριτήριο της πλήρους επαγγελματικής ενασχόλησης κατ’ ελάχιστον τριών χρόνων για τον κάθε υποψήφιο. 

Κύκλοι των Επιμελητηρίων ανά την Ελλάδα, μηδενός εξαιρουμένου και Ξάνθης, θεώρησαν τις νέες τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου ως μια κατάφορη παραβίαση του επιμελητηριακού θεσμού προς όφελος του έως και σήμερα κυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ. 

Οι τρεις συνδυασμοί οι οποίοι τελικά θα αναμετρηθούν για την ανάληψη της προεδρίας στο ΕΒΕ Ξάνθης είναι δύο κομματικοί συνδυασμοί ανά ένας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ένας ανεξάρτητος πολυσυλλεκτικός κοινωνικά, πολιτικά και επαγγελματικά συνδυασμός συγκεντρώνοντας και τις περισσότερες, απ’ ότι τουλάχιστον σχολιάζουν οι κύκλοι της αγοράς, πιθανότητες να συγκεντρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία της επιλογής των επαγγελματιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. 

Από το ΠΑΣΟΚ με την ενεργή βοήθεια και υλική συμπαράσταση από πλευράς του βουλευτή Ξάνθης κου Σωκράτη Ξυνίδη σχηματίστηκε ο συνδυασμός υπό τον κ. Γιάννη Αθανασιάδη, αντιπρόσωπο πώλησης αυτοκινήτων. Από πλευράς ΝΔ μετά την αποτυχία της αυτόνομης καθόδου του εκλεκτού των μελών της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Σπύρου Κάλφα να σχηματίσει αυτοδύναμο συνδυασμό, υπήρξε προ 10ημέρου συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ στον Νομό και στενού φίλου και συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ κ. Αλέξανδρου Κοντού, Στέλιου Μωραΐτη. Ο ανεξάρτητος, τελικά, συνδυασμός, που θα αναμετρηθεί ευθέως και θα κληθεί να προσμετρήσει τη δημοφιλία του πρακτικά στον επαγγελματικό χώρο είναι ο συνδυασμός που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία που προέκυψε το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου μεταξύ των στελεχών του συνδυασμού που επιλέχθηκε να ηγηθεί ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κος Απόστολος Αγκόρτσας με τον νυν πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου. 

Η συμφωνία που επετεύχθη με τα επιμέρους τμήματά της είναι ήσσονος σημασίας, εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη και ουσιαστική σημασία είναι ότι καλύπτουν πλήρως την κομματική παλέτα της Ελληνικής κοινωνίας και διεισδύουν πλήρως στο σύνολο των επαγγελματιών. 

Το σύνολο των υποψηφίων στον συνδυασμό του κ. Αθανασιάδη ανέρχονται στους 39 επιχειρηματίες-επαγγελματίες, με 45 μέλη για τον κύριο Στέλιο Μωραΐτη και 38 τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού. 

Να θυμίσουμε ότι η προσπάθειες προσπορισμού των μελών του ανεξάρτητου συνδυασμού που καταρτίστηκε από τον κ. Αγκόρτσα αν και πολλαπλές και σε ορισμένες των περιπτώσεων με φράσεις και έννοιες εκτός “πλαισίου λειτουργίας» δεν τελεσφόρησαν αξιολογούμενες από τον κ. Αγκόρτσα και το επιτελείο του ως απαράδεκτες, μη έχουσες τύχη στην παρούσα πολιτική, οικονομική μα πάνω απ’ όλα επαγγελματική και επιχειρηματική πραγματικότητα. 

Βλέποντας τις άγριες προθέσεις των περισσότερων επαγγελματιών οι οποίοι δεν εκφράζονται και με τις καλύτερες σκέψεις στην εκπροσώπησή τους στα επαγγελματικά σωματεία είναι ο παράγοντας που αποθάρρυνε των κ. Αγκόρτσα να συνεχίσει τις συζητήσεις ένταξης του σε κομματική ψηφοδέλτιο, άλλωστε ήταν και προγραμματική δήλωσή του στους επαγγελματίες που οι περισσότεροι πρόθυμα και από μόνοι τους δήλωσαν τη συμπαράστασή και στήριξή τους στην κίνηση Αγκόρτσα. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ακ το πρωί της Παρασκευής με τον Απόστολο Αγκόρτσα και σε ερώτημά μας πως εξηγεί και πως ερμηνεύει όλα αυτά τα οποία γράφονται και εν πολλοίς είναι αντιφατικά για το πρόσωπό του, τους συνεργάτες του και την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη προσπάθεια που κάνει στην εκλογική αναμέτρηση της 3ης και 4ης Δεκεμβρίου η απάντησή του ήταν εξόχως χαρακτηριστική «Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» .

Δεν υπάρχουν σχόλια