GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


1 στους 2 Ξανθιώτες στην ανεργία!

-Καλπάζει η μαύρη εργασία στην Ξάνθης, απόντες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί -Κοιτάζουν αδιάφορα οι τοπικοί πολιτικοί Σε ιστορικά τραγικά χαμηλά...

-Καλπάζει η μαύρη εργασία στην Ξάνθης, απόντες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί
-Κοιτάζουν αδιάφορα οι τοπικοί πολιτικοί

Σε ιστορικά τραγικά χαμηλά η ανεργία στην πόλη της Ξάνθης, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη αγγίζει το 50%.

«Μία στις δύο γυναίκες και νέους της περιοχής μας δεν έχει δουλεία. Η ανεργία φτάνει το 35% στον νομό και πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσει σε χειρότερα επίπεδα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κος Μπεμπεκίδης, ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι και σήμερα το εργατικό κέντρο Ξάνθης δεν έχει δεχθεί καμία κρούση από τους βουλευτές της Ξάνθης για να ενημερωθούν και κινητοποιηθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας. 

«Δεν βλέπουμε να προτείνουν αναπτυξιακές πολιτικές, ούτε φυσικά να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, όχι μόνο για την πόλη της Ξάνθης αλλά για όλη την Περιφέρεια μας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος για να προσθέσει «σε λίγο καιρό οι άνεργοι θα είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα».


Η μαύρη εργασία χτυπάει κόκκινο
Στα επίσημα στα στατιστικά στοιχεία η ανεργία στο νομό μας να παρουσιάζεται μικρότερη απ΄ότι στην πραγματικότητα, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η «μαύρη» εργασία, η οποία στον νομό μας χτυπάει κόκκινο.

«Τα ποσοστά μαύρης εργασίας είναι τραγικά υψηλά για τον νομό μας. Τόσο οι εισφορές των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα υψηλές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» αναφέρει ο κος Μπεμπεκίδης ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο νομός της Ξάνθης διαθέτει μόνο ένα άτομο στην επιθεώρηση εργασίας, γεγονός που καθιστά ανέφικτο τον αποτελεσματικό έλεγχο των περιπτώσεων ανασφάλιστης απασχόλησης. 

«Σήμερα στην Ξάνθη αντί να έχουμε περισσότερους από 10 ελεγκτές στην επιθεώρηση εργασίας μένουμε με ένα άτομο, τη στιγμή που έχουμε πάνω από 10.000 επιχειρήσεις. Με ένα άτομο στην επιθεώρηση εργασίας πως θα λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όταν αυτοί δεν επανδρώνονται από το ίδιο το κράτος» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια