GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατάληψη στο διοικητήριο της Ξάνθης (+video)

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του διοικητηρίου της Ξάνθης προχώρησαν οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης το πρωί της Τρίτης.  Συγκεκριμ...

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του διοικητηρίου της Ξάνθης προχώρησαν οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης το πρωί της Τρίτης. 

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις επτά το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι της Π.Ε. συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του διοικητηρίου και τοποθετώντας πανό προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου.

«Προχωρήσαμε σε κατάληψη της Π.Ε. Ξάνθης μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας μας. Υπάρχει 100% συμμετοχή από τους συναδέλφους και είναι η πρώτη φόρα που σύσσωμοι οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, τις κατακτήσεις τους και το μέλλον τους» επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ενώ εξηγώντας τους λόγους της κατάληψης αναφέρει πως «οι λόγοι της κατάληψης είναι οι περικοπές που έρχονται η μία πίσω από την άλλη και η απόφαση να κοπεί στη Θράκη το επίδομα παραμεθορίου, μια απόφαση που ήταν καταλυτική για όλους μας. Τα όρια έχουν στενέψει πάρα πολύ και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες, στις υποχρεώσεις μας και αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας».

Πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκκαθαριστικά υπαλλήλων της Π.Ε. Ξάνθης στα οποία φαινόταν ότι υπάλληλοι καλούνταν να βγάλουν τον μήνα με 180 και 200 ευρώ. Σχολιάζοντας αυτές τις εξελίξεις ο κος Γρηγοριάδης τονίζει πως «κόβοντας, κόβοντας ο συνάδελφος καλείται να επιβιώσει με 360 ευρώ! αυτό είναι εξαθλίωση και κάποτε οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται άλλο, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με αυτές τις συνθήκες».