GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Υπάλληλοι των πολυεθνικών καρτέλ στελέχη οικονομικών υπηρεσιών του κράτους»

Την ύπαρξη υπαλλήλων του πολυεθνικού καρτέλ μέσα στους μηχανισμούς του κράτους κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κος Δημήτρης Πράτσος λέγ...

Την ύπαρξη υπαλλήλων του πολυεθνικού καρτέλ μέσα στους μηχανισμούς του κράτους κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κος Δημήτρης Πράτσος λέγοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «δεν μπορώ να δω σενάρια συνομωσίας. Συνομωσία υπάρχει μέσα στους μηχανισμούς του κράτους, όλο το πολυεθνικό καρτέλ έχει υπαλλήλους μέσα στους μηχανισμούς του κράτους, οι υπάλληλοι είναι υπάλληλοι τους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τελευταίες αποφάσεις για την τύχη της ΣΕΚΑΠ βασίζονται στη λογική του ξεπουλήματος της εταιρίας, της συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών της στο εσωτερικό της χώρας με την απομείωση του μεριδίου της αγοράς που απολαμβάνουν τα σήματα της ΣΕΚΑΠ, προς χάριν των πολυεθνικών εισαγόμενων τσιγάρων. 

Βλέποντας την εξέλιξη της αναβολής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος θέσανε ζήτημα δια στόματος του κου Μπίττου με διορία έως και την ερχόμενη Πέμπτη να αποφασίσουν οι μέτοχοι και να απαλλάξουν τον πρόεδρο Πράτο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Μπίττο από τις όποιες ποινικές και αστικές ευθύνες προκύψουν στην εξέλιξη λειτουργίας της εταιρίας και της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλομετόχου ΑΤΕ. Πρόταση που από μόνη της δημιουργεί ξεχωριστή κλάση στα της διοίκησης μιας ανωνύμου πολυσυμμετοχικής εταιρίας.  Αυτή και μόνο η σκέψη η οποία εκφράστηκε δημόσια μέμφεται την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση της ΑΤΕ ως εντολολήπτρια των κυβερνητικών αποφάσεων, δηλαδή της διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από τα ίδια στελέχη που πρόσκεινται στην κυβέρνηση δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις αποφάσεις τους που αφορούν τη ΣΕΚΑΠ.

Εμμέσως πλην σαφώς προσπαθούν να μεταφέρουν ευσχήμως τις ευθύνες στους μεγαλομετόχους της ΣΕΚΑΠ χωρίς φυσικά να κατονομάζουν την καταστροφική πολιτική την οποία ακολουθούν Βενιζέλο και Πανταλάκης με τους συνεργάτες τους για τη ΣΕΚΑΠ. Χαρακτηριστικές και πλήρως ανατρεπτικές στην κυβερνητική οικονομική πολιτική αλλά με ίχνη, οσμή “περίεργων διαδρομών” για τις μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών από τους επιτελείς των δύο κυβερνητικών οργανισμών κατονομάζει στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε αποκλειστικά ο κος Δημήτρης Πράστος στον Ακρίτα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ, μετά και την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης στην οποία θα συζητείτο η αποδοχή ή μη της παραίτησης του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ για τις 18 Νοεμβρίου του 2011, ο κος Δημήτρης Πράτσος απεύθυνε έκλυση για βοήθεια της εταιρίας. «Εμείς μέχρι σήμερα κινούμαστε απόλυτα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητα και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της εταιρίας. Υπάρχει ένα πρόβλημα, ότι δεν στηριζόμαστε από πουθενά» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ προσθέτοντας πως «ζητάμε βοήθεια και η βοήθεια είναι από την πλευρά των μετόχων και του κράτους, να δώσουν και να αφήσουν την εταιρία ελεύθερη να πάει μπροστά. Μπορεί. Είναι κρίμα να μείνει έτσι η εταιρία, θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι εάν ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

Σχολιάζοντας τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρία συνδυαστικά με τη σημερινή οικονομική της θέση ο κος Πράτσος δεν διστάζει να αναφέρει πως κάποιοι θεωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια το μερίδιο αγοράς που κατείχε η ΣΕΚΑΠ ως εμπόδιο, λέγοντας μάλιστα πως «πολλά χρόνια η ΣΕΚΑΠ ήταν στο κέντρο του κυκλώνα, κάποιοι θεωρούσαν ότι το μερίδιο που έχει από 10-12% ήταν ένα μερίδιο που το θεωρούσαν εμπόδιο. Θεωρώ ότι τα 2 τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός είναι ανταγωνισμός ενός καρτέλ με μια ανύπαρκτη προστασία από πλευράς πολιτείας, με νόμους που δεν εφαρμόζει κανένας ούτε κανείς επιτηρεί εάν εφαρμόζονται αυτοί οι νόμοι όσο αναφορά τη συντήρηση του ανταγωνισμού, έχουν αφήσει ασύδοτους όλους αυτούς και χτυπούν τη εταιρία».

Την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, και ήδη οι πρώτοι μνηστήρες έχουν επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ ενώ αναμένονται και νέες επισκέψεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο κος Πράτσος τονίζει πως είναι νομικά επιλήψιμο να πουληθεί η εταιρία σε χαμηλότερη από την αντικειμενική της αξία, λέγοντας πως «η εταιρία πρέπει να πωληθεί ανοιχτή». Ήδη από εχθές (Παρασκευή 21-10-2010) η ΣΕΚΑΠ προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες φοροταινιών γεγονός που σημαίνει πως, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν θα υπάρχουν ελλείψεις των τσιγάρων της από την αγορά.