GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου, χωρίς θέρμανση οικοδομές στην Ξάνθη

Χωρίς θέρμανση θα μείνει ένα μεγάλο μέρος οικοδομών στην Ξάνθη, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Ξάνθης κο Γιάννη Σιούτα, λόγω αδυν...

Χωρίς θέρμανση θα μείνει ένα μεγάλο μέρος οικοδομών στην Ξάνθη, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Ξάνθης κο Γιάννη Σιούτα, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης, μετά και τις νέες αυξήσεις στην τιμή του. 

«Είχα μια πρόχειρη κουβέντα με μια διαχειριστική εταιρία και μου είπε ότι από 170 οικοδομές μόνο οι 17 έχουν την οικονομική ευχέρεια να βάλλουν πετρέλαιο. Πολλές οικοδομές δεν είναι τακτοποιημένες από πέρσι ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τη δουλεία τους» επισημαίνει ο κος Σιούτας, τονίζοντας πως η τιμή του πετρελαίου φέτος ξεκινάει από 0.90 ευρώ / λίτρο. «Επίσημα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου αλλά λόγω της απεργίας των τελωνειακών δεν έχουμε πάρει ούτε ένα λίτρο.  Θα ξεκινήσει περίπου στα 0.90 λεπτά ανά λίτρο, ουσιαστικά ξεκινάει περίπου στην τιμή που έκλεισε πέρσι. Κάθε μέρα αλλάζει η τιμή, ελπίζω να μην έχουμε μεγάλες αυξομειώσεις αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα» τονίζει ο ίδιος.  


Πλαφόν σε όλα τα στάδια
Με αφορμή το τελευταίο πλαφόν στα καύσιμα που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και τα προβλήματα στη λειτουργία των πρατηρίων, τόσο στην Ξάνθη όσο και σε άλλους νομούς, ο κος Σιούτας ξεκαθάρισε πως το μέτρο του πλαφόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά προς όφελος όλων, αρκεί αυτό να επιβληθεί σε όλα τα στάδια και όχι μόνο στο τελικό. «Σαν σωματείο είμαστε υπέρ του να εφαρμοστεί πλαφόν σε όλα τα στάδια. Στο στάδιο από το διυλιστήριο στην εταιρία, από την εταιρία σε εμένα και από εμένα στο πολίτη. Έτσι θα ξέρουν όλοι πόσα θα βγάζουμε σε κάθε στάδιο. Δυστυχώς όμως κάποιοι πιέζουν να εφαρμόζεται μόνο στο τελικό στάδιο το πλαφόν» σημειώνει ο κος Σιούτας.

Πάνω από πέντε πρατήρια παρέμειναν κλειστά το σαββατοκύριακο που εφαρμόστηκε το πλαφόν, καθώς η τιμή του πλαφόν ήταν χαμηλότερη από την τιμή αγοράς του καυσίμου σε πολλές των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα πολλά πρατήρια να παραμείνουν κλειστά. «Σε άλλους νομούς αποφάσισαν τα σωματεία να κλείσουν όλα τα πρατήρια εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο μέτρο του πλαφόν» υπογραμμίζει ο κος Σιούτας. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το μέτρο του πλαφόν ανεστάλη.