GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλειστά βενζινάδικα στην Ξάνθη λόγω… του πλαφόν!

Προσωρινό λουκέτο στη λειτουργία πολλών πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Ξάνθη έβαλε το νέο πλαφόν στα καύσιμα που επέβαλε η κυβέρνηση την Πα...

Προσωρινό λουκέτο στη λειτουργία πολλών πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Ξάνθη έβαλε το νέο πλαφόν στα καύσιμα που επέβαλε η κυβέρνηση την Παρασκευή. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το πλαφόν για την πόλη της Ξάνθης ορίστηκε στο 1,651 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη, τη στιγμή ωστόσο που αρκετά βενζινάδικα στην περιοχή προμηθεύονται την αμόλυβδη με 1,663 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που σημαίνει πως καλούνται πλέον να πωλούν χαμηλότερα απ’ ότι αγοράζουν. 

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τον κλάδο μας σε μαρασμό. Είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που δεν θα ανοίξουν μέχρι να αποσυρθεί το πλαφόν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος βενζινοπωλών Ξάνθης κος Γιάννης Σιούτας τονίζοντας πως το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χωρίς ωστόσο να έχει γίνει έρευνα του τι δηλώνει ο κάθε βενζινοπώλης στο τμήμα εμπορίου. «Ένας συνάδελφος που αγοράζει πιο ακριβά απ’ ότι πουλάει, πράγμα που παρατηρείται πιο έντονα στα χωρία, είναι καταδικασμένος να κλείσει. Δεν θα έχει έσοδα και δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Από τη μεριά τους οι πρατηριούχοι της Ξάνθης θα καταθέσουν τα παράπονα τους τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στον αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κο Σωκράτη Ξυνίδη, περιμένοντας την αντίδρασή τους. Την ίδια στιγμή ωστόσο, τα τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία αγγίζουν και τις 10.000 ευρώ, που επιβάλλονται σε όσους δεν τηρούν το πλαφόν λειτουργούν αποθαρρυντικά για το μέλλον πολλών βενζινοπωλών στην Ξάνθη.