Σε αμέλεια και αδιαφορία της δημοτικής αρχής αποδίδουν την περσινή «χαμένη» χρονιά των αθλητών των δύο κολυμβητικών συλλόγων Ξάνθης, ΚΟΞ και...
Σε αμέλεια και αδιαφορία της δημοτικής αρχής αποδίδουν την περσινή «χαμένη» χρονιά των αθλητών των δύο κολυμβητικών συλλόγων Ξάνθης, ΚΟΞ και Ποσειδώνα, οι πρόεδροι τους, οι οποίοι αναφέρουν πως έχουν «χορτάσει» από υποσχέσεις και πλέον απαιτούν δράσεις και πράξεις από τη δημοτική αρχή, οι οποίες θα ανοίξουν το κολυμβητήριο.
«Όλο το καλοκαίρι επικρατούσε σκηνικό εγκατάλειψης στον χώρο του κολυμβητηρίου. Υπήρχαν ακόμη και πεταμένα παγκάκια μέσα στην κολυμβητική δεξαμενή και μόνο μετά από δική μας παρέμβαση έστειλε ο δήμος άτομα να καθαρίσουν τον χώρο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ κος Γιώργος Κόκκινος, ξεκαθαρίζοντας πως από τον Δεκέμβριο του 2010 οι προτάσεις των δύο αθλητικών συλλόγων για τη βιωσιμότερη λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής.
Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Ξάνθης δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου μέσα στον Οκτώβριο μετά και την τροφοδοσία της δεξαμενής του κολυμβητηρίου με πετρέλαιο. «Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί γιατί οι υποσχέσεις είναι πάρα πολλές. Είχαμε υπόσχεση από τον δήμαρχο ότι θα ανοίξει αλλά δεν άνοιξε. Μετά είχαμε υποσχέσεις από τον κ Μπένη αλλά ούτε αυτές έγιναν πράξη. Μετά έγιναν συζητήσεις για να πάμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ήταν θετικοί προς αυτή την κατεύθυνση, μας είχαν πει ότι είχαν πάρει κάποιες προσφορές. Μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πάμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά αυτό δεν έγινε» τονίζει ο κος Κόκκινος συμπληρώνοντας πως «όταν μιλάμε για το κολυμβητήριο τους είναι ένα φορτίο, κανείς τους δεν το έχει δει σοβαρά και κανείς δεν έκατσε στο τραπέζι».
Η τιμή του πετρελαίου θα αποφασίσει
Από το εάν αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θα εξαρτηθεί το μέλλον και η λειτουργία του κολυμβητηρίου σύμφωνα με τον επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του δήμου Ξάνθης κο Νίκο Σπυριδόπουλο ο οποίος αναφέρει πως «απόφαση του δημάρχου είναι να λειτουργήσει τουλάχιστον όσο η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στην τιμή που βρίσκεται».
Η δηλώσεις αυτές του κου Σπυριδίπουλου, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν δυσφορία στους προέδρους των κολυμβητικών συλλόγων με τον κο Κόκκινο να τονίζει πως πλέον θεωρεί πολλή απίθανη την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. «Όταν ένα δήμαρχος δεν είναι αξιόπιστος πόσο διεκδικητικοί μπορούμε να είμαστε εμείς; Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ότι θα ανοίξει το κολυμβητήριο αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ» υπογραμμίζει ο ίδιος.
Οι κολυμβητικοί σύλλογοι κατέθεσαν πριν από έναν περίπου χρόνου εγγράφως τις προτάσεις τους για την εξοικονόμηση πόρων και τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του κολυμβητηρίου, ώστε αυτό να είναι βιώσιμο και να λειτουργεί απρόσκοπτα. Οι προτάσεις αυτές ωστόσο παραμένουν ακόμη στο συρτάρι της δημοτικής αρχής. «Εμείς είμαστε πρόθυμοι και έχουμε διάθεση για συζήτηση. Θα μπορούσε να λειτουργεί το κυλικείο, να λειτουργεί η πισίνα ακόμη και το πρωί για αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας και χρειάζεται να πάνε στην πισίνα. Έτσι θα υπήρχαν έσοδα από το κολυμβητήριο και θα καλύπτονταν τα έξοδά του» τονίζει ο πρόεδρος του ΚΟΞ κος Βαγγέλης Τάσος, ενώ από τη μεριά του ο κος Κόκκινος επισημαίνει πως «θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό, αλλά αυτό δεν το θέλουν και αυτό φαίνεται».
Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας του δήμου Ξάνθης για τους κολυμβητές των δύο αθλητικών συλλόγου της πόλης το γεγονός πως δύο κολυμβητές συμμετείχαν σε αγώνες στην Αθήνα με έξοδα τα οποία κάλυψε ο δήμος Καβάλας. «Από τότε που έκλεισε το δικό μας κάποιοι αθλητές μας πάνε στην Καβάλα με προσωπικά τους έξοδα και με τη συμβολή του δήμου Καβάλας. Μάλιστα δύο αθλητές μας συμμετείχαν σε αγώνες στην Αθήνα και τα έξοδά τους κάλυψε ο δήμος Καβάλας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κος Βαγγέλης Τάσος.
Το αθλητικό μέλλον 600 και πλέον αθλητών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους αθλητικούς καταλόγους των δύο κολυμβητικών συλλόγων, βρίσκεται στο έλεος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εάν αυτή αυξηθεί, πράγμα πολύ πιθανό, το κολυμβητήριο θα συνεχίζει να παραμένει κλειστό. Την ίδια στιγμή ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή εναλλακτικών μορφών θέρμανσης του κολυμβητηρίου, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μειώνοντας δραματικά το κόστος λειτουργίας. Την ίδια στιγμή όταν λειτουργούσε το κολυμβητήριο απέφερε έσοδα 2500-3000 ευρώ το μήνα, καθώς 150 περίπου πολίτες επισκέπτονταν καθημερινά το κολυμβητήριο (ώρες κοινού) πληρώνοντας αντίστοιχο ποσό (25 ευρώ/μήνα), έσοδα τα οποία όσο δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο χάνονται από τα ταμεία του δήμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια