GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ιταλοί, Ισπανοί και Γάλλοι ερευνητές στον Νέστο

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Νέστου στην Κεραμωτή, πραγματοποιήθηκε συ...

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Νέστου στην Κεραμωτή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου ΑΜΑΘ Δρ. Μάνου Κουτράκη και προσωπικού του Κέντρου Πληροφόρησης Κεραμωτής με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού. Παρόντες ήταν τρία από τα πέντε μέλη του νέου ΔΣ του συνεταιρισμού, ο πρόεδρος Μίλτος Παρασχάκης, ο αντιπρόεδρος Τάταρης Σίμος και ο ταμίας Σαραφάκης Νίκος καθώς και ο Γ. Καλδαράς, απελθών πρόεδρος του Συνεταιρισμού και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης και άλλα μέλη του Συνεταιρισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό και τον Φορέα Διαχείρισης. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επικείμενη επίσκεψη ξένων ερευνητών από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία το διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου στο Δέλτα Νέστου, με σκοπό να πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες σε λιμνοθάλασσες του Δέλτα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία μεθόδου ελέγχου της ποιότητας των υδάτων των λιμνοθαλασσών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Ύδατα 2000/60.

Από τα προβλήματα που ανέφερε ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού σημαντικότερο ήταν η διάβρωση που απειλεί τις λιμνοθάλασσες στο ανατολικό τμήμα του κόλπου Καβάλας (Βάσσοβα, Ερατεινό και Αγίασμα) καθώς κινδυνεύουν εκτός από τις λιμνοθάλασσες και οι παρακείμενες γεωργικές καλλιέργειες. Επίσης αναφέρθηκε η δυσκολία προώθησης στους καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής των εξαιρετικής ποιότητας αλιευομένων ψαριών από τις λιμνοθάλασσες (κέφαλοι, τσιπούρες, λαβράκια, καβούρια), τα οποία όμως δεν είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό καθώς συγχέονται με τα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών. Τέλος αναφέρθηκαν τα προβλήματα πιστοποίησης της διαδικασίας συσκευασίας των αλιευόμενων προϊόντων καθώς και της διαδικασίας παραγωγής αβγοτάραχου από τους κέφαλους των λιμνοθαλασσών.

Επίσης από τον ΦΔ ζητήθηκε η συνεργασία του Αλιευτικού Συνεταιρισμού για την επίβλεψη της ευρύτερης περιοχής από παράνομες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως λαθραλιεία, λαθροθηρία, λαθροϋλοτομία, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια