GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έτοιμη η Ξάνθη για το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων

Μέχρι τα τέλη του 2011 θα ολοκληρωθεί και θα είναι σε θέση να τεθεί σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων για την Περ...

Μέχρι τα τέλη του 2011 θα ολοκληρωθεί και θα είναι σε θέση να τεθεί σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος μιλώντας στον «Ακ» επισήμανε πως η Ξάνθη είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα.

«Στον Νομό μας μπορώ να πω ότι είναι καθόλα έτοιμο το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) όπως και ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις και σε άλλους Νομούς για να τεθεί σε λειτουργία όλο το πρόγραμμα, τουλάχιστον όσον αναφορά την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας» υπογράμμισε ο κος Στυλιανίδης ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα να επιβληθούν κυρώσεις στην πόλη της Ξάνθης από την Ε.Ε. για καθυστέρηση συμμετοχής της στο πρόγραμμα, κάτι αντίστοιχο εκτιμά ο κος Δήμαρχος και για τις πόλεις της Καβάλας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, καθώς έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες που καθιστούν έτοιμες αυτές τις πόλεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Το πρόβλημα ωστόσο, όπως τονίζει ο κος Στυλιανίδης εντοπίζεται στη διαχείριση «των άλλων απορριμμάτων, των οικιακών απορριμμάτων». Παράλληλα ο κος Στυλιανίδης αναφερόμενος στο παράδειγμα της Δράμας και τις ενέργειες που έχουν γίνει εκεί επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας ΧΥΤΑ εκεί, πάρα μόνο ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων). «Οι ΧΑΔΑ των περιοχών αυτών αποκαθίστανται και αρχίζει μια άλλη διαδικασία για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι να λειτουργήσει το όλο σύστημα, αυτό της δεματοποίησης των απορριμμάτων, κάτι που ήδη ισχύει για τα δύο μας νησιά, τη Θάσο και στη Σαμοθράκη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Στυλιανίδης προσθέτοντας πως «τα απορρίμματα μετά τη δεματοποίηση φυλάσσονται για τρία έως πέντε χρόνια σε κάποιον χώρο και μέσα σε αυτό το διάστημα ευελπιστούμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία των ΜΕΑ (Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων) και των ΧΥΤΥ που θα δέχονται τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Ήδη για το εργοστάσιο και το ΧΥΤΥ της Αλεξανδρούπολης είμαστε σε προχωρημένη κατάσταση». 

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του προγράμματος παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης υπογραμμίζοντας πως «όσον αναφορά την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο αυτό που μας λέει η ΔΙΑΑΜΑΘ είναι ότι μέχρι τέλη του έτους θα λειτουργήσει το όλο σύστημα», συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη και με το σύστημα αυτών των τελάρων που έχει τοποθετήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας έχουμε ιδιώτες οι οποίοι έρχονται και παίρνουν το χαρτί, το εμπορεύονται και το διαχειρίζονται». 

Ακούστε εδώ τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια