GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεργασία δήμου Θάσου-Special Olympics

Με παραδοσιακά γλυκά της Θάσου και με ένα ποτήρι τσίπουρο, υποδέχθηκαν οι αρχές του νησιού την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα ...

Με παραδοσιακά γλυκά της Θάσου και με ένα ποτήρι τσίπουρο, υποδέχθηκαν οι αρχές του νησιού την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου, που υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι μαζί με το δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, το μνημόνιο συνεργασίας για την επίσημη ένταξη του Δήμου Θάσου στο πρόγραμμα φιλοξενίας «Πόλις - Αμφιτρύων», στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Η κ. Δεσποτοπούλου έφτασε στο νησί συνοδευόμενη από το μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού - Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Παπακοσμά, και συνεργάτες της από την οργανωτική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Δεσποτοπούλου ανακηρύχτηκε επίτιμη δημότης Θάσου ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Κατά της διάρκεια του χαιρετισμού της, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας υπογράμμισε πως «όπου κι αν πηγαίνω, κυρίως όμως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κάθε μέρα μία καινούργια έκπληξη με περιμένει. Ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες. Οι άνθρωποι είναι τόσο φιλόξενοι και τόσο διαφορετικοί. Προσωπικά δεν γνώριζα τις μοναδικές ομορφιές που έκρυβε η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Εδώ και ενάμιση χρόνο που άρχισα να γνωρίζω την περιοχή, ξεκινώντας από τον Έβρο, νιώθω εντυπωσιασμένη. Παντού η αντιμετώπιση είναι εξαιρετική».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το μεσημέρι ο δήμαρχος του νησιού και η κ. Δεσποτοπούλου, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας υπογράμμισε ότι «η προσφορά των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜΘ και εν προκειμένου της Θάσου είναι πραγματικά εξαιρετική. Είναι συγκινητική η ζεστασιά που εκπέμπουν οι άνθρωποι και η άμεση ανταπόκρισή τους σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιθυμία των παιδιών. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά δίνοντας τους ευκαιρίες να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας, κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε», συνέχισε η κ. Δεσποτοπούλου, «ένα περιβάλλον αντάξιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που πρέπει να σέβεται τη διαφορετικότητα του καθενός, αυτό λέει και η Εκκλησία μας, αυτό λένε και οι διεθνείς οργανισμοί κι αυτό πάνω απ’ όλα είναι πολιτισμός».

Ο δήμαρχος Θάσου επισήμανε πως το νησί θα προσφέρει στους αθλητές και τους συνοδούς των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics όλες τις υπηρεσίες και τις αθλητικές υποδομές που διαθέτει ώστε να διευκολύνει την παραμονή τους και ταυτόχρονα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις - Αμφιτρύων», ο Δήμος Θάσου θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες, από τις 20 έως και τις 24 Ιουνίου 2011, την αποστολή τριάντα ατόμων από την Ουκρανία, η οποία θα καταλύσει σ’ ένα από τα ομορφότερα μέρη του νησιού αλλά και ολόκληρης την Ελλάδας, τη Μακρύαμμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια