GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία σε κρίση!

  «Η κυβέρνηση δηλώνει ότι  εκπληρώνει και θα εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στη στήριξη του σχεδίου διάσωσης της ΕΝΚΛ...

  «Η κυβέρνηση δηλώνει ότι  εκπληρώνει και θα εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στη στήριξη του σχεδίου διάσωσης της ΕΝΚΛΩ. Με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, χορήγησε την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση, επιχειρηματολογεί υπέρ της παρασχεθείσας εγγύησης στην Ε.Ε.. Υποστηρίζει και διευκολύνει τις επαφές της διοίκησης της εταιρείας με τις πιστώτριες Τράπεζες. Αναμένουμε την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της εγγύησης και την έμπρακτη υποστήριξη από πλευράς των πιστωτριών τραπεζών του εγχειρήματος.

  Απαιτείται η ομοφωνία τους  στο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο και η άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης της εταιρείας αλλά και να πληρωθεί τμήμα των οφειλομένων στους εργαζόμενους. Συμμεριζόμαστε την αγωνία και τον αγώνα των εργαζομένων, όμως οι όποιες ενέργειές τους που έχουν ως αποδέκτη την κυβέρνηση, δεν μπορούν να διαμορφώσουν εξελίξεις» αυτά περιέχονται στην ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη για την εταιρία «ΕΝΚΛΩ».

  Περίπτωση ίδια(;) ή σχεδόν ίδια με ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ και με μια ανακοίνωση που αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα, παραλείποντας ουσιαστικές και καίριες πληροφορίες για την «Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία» (ΕΝΚΛΩ), όπως τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται από αυτή, καθώς και το ύψος των οφειλών του ομίλου προς αυτούς, ενώ παράλληλα, ο κ. Ξυνίδης δεν αποσαφηνίζει το ακριβές ύψος της εγγύησης που χορηγήθηκε στην ΕΝΚΛΩ από το Ελληνικό Δημόσιο.  

 Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ομίλου είχε ζητήσει, ως την περασμένη Παρασκευή, την έγγραφη απάντηση πέντε τραπεζών στο αίτημα της, για έμμεση χρηματοδότηση του ομίλου με 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για τη διάσωσή της. Από αυτά τα χρήματα τα 4,5 εκατ. θα διατίθεντο για την πληρωμή μέρους των οφειλόμενων στους εργαζόμενους (το οποίο σύμφωνα με τους εργαζόμενους ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια) και τα υπόλοιπα για αποπληρωμή υποχρεώσεων προς τρίτους και δημόσιους οργανισμούς χωρίς φυσικά να λύνετε οριστικά το πρόβλημα παρά μόνο παροδικά, και έπεται συνέχεια.

  Όμως, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δύο από τις πέντε τράπεζες υπήρξαν επιφυλακτικές στο να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση, καθώς αναμένουν σχετική απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως με τα 10 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν τα κλωστήρια στη Κομοτηνή και στη Νάουσα, τα οποία πρόσφατα έβαλαν λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλεία δεκάδες εργαζομένους. Το πρωί της Πέμπτης (03-02-11) μάλιστα, οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ Ροδόπης προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Κήπων στον Έβρο διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την επαναλειτουργία των εργοστασίων του ομίλου.

    Αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις στον όμιλο επιχειρήσεων του Σπέντζου με τα «Αλλαντικά Θράκης» δεν είχαν θετική κατάληξη, με την εταιρεία που η έδρα της στις παρυφές της πόλεως των Φερών να έχει βάλει λουκέτο και την περίοδο αυτή να βρίσκετε υπό εκκαθάριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια