GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυξάνεται το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

Την αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, στις 37,5 από τις 40, και την απογευματινή λειτουργία ορι...

Την αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, στις 37,5 από τις 40, και την απογευματινή λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα, σχετικά με την τελευταία πρόταση, ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές». Συμπλήρωσε, δε, ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, αν και αναγνωρίζει, όπως είπε, τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.

Επίσης, όπως τόνισε, κράτησε ως θετικό τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα έρθει για να επιφέρει περικοπές στο ήδη μειωμένο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σχετικά Άρθρα
Αλληλεγγύη ΑΔΕΔΥ στον αγώνα για τις συγκοινωνίες
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά

Νέο ψαλίδι στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει ταβάνι στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων του «στενού» δημόσιου τομέα

Απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους της κατάληψης, τονίζει ο Ραγκούσης
Θα κινηθούν οι εισαγγελικές διαδικασίες, για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής, υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών
 
Voria.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια