GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Εξοικονομήστε κατ’ οίκον”

Αναβαθμίστε ενεργειακά τα κτήρια σας και κερδίστε ενέργεια και χρήματα «Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες τις απορίες και να κάνουμε πρ...

Αναβαθμίστε ενεργειακά τα κτήρια σας και κερδίστε ενέργεια και χρήματα

«Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες τις απορίες και να κάνουμε προτάσεις κατάλληλες για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι εύκολο και αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα που “τρέχει” θα πρέπει να το κάνουν, γιατί έτσι θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη» δήλωσε ο κ. Γιάννης Αναστασιάδης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
 
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα, σε όσους πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να επιχορηγηθούν ώστε να προβούν σε μια σειρά από ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτηρίων τους, με στόχο  φυσική την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. «Το μεγάλο πρόβλημα το έχουν τα παλιά κτήρια, τα οποία δεν είχαν πρόβλεψη για θερμομόνωση. Αυτά το κτήρια έχουν σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης, τονίζοντας πως η απουσία της θερμομόνωσης είναι η βασική αιτία της ενεργειακής απώλειας των κτηρίων. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον, αφού πρώτα σιγουρευτούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, μπορούν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα μέχρι και τις 31 Μαρτίου.
   
«Ουσιαστικά πρέπει να γίνουν μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου. Η αντικατάσταση των πολυδάπανων και ρυπογόνων καυστήρων, η τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών καθώς και κλιματιστικών μονάδων με χαμηλή κατανάλωση και υψηλής απόδοση είναι μερικές από αυτές τις δράσεις» επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως «στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι με εισοδηματικά κριτήρια και με βάση τα χαρακτηριστικά του κτηρίου τους».

Από τη στιγμή που θα εγκριθεί η αίτηση ενός ενδιαφερόμενου και επιχορηγηθεί μέρος της δαπάνης του, μπορεί να προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες, σε συνεργασία και συνεννόηση βέβαια με την αντίστοιχη εταιρία που θα αναλάβει την περάτωση των ενεργειακών αυτών παρεμβάσεων. «Εμείς συνεργαζόμαστε με τοπικά συνεργία, για να συμβάλουμε στην προσφορά εργασίας στην περιοχής μας» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως «αξίζει κανείς έστω και με δικά του χρήματα να το κάνει σιγά-σιγά εάν δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα. Η κάθε παρέμβαση που θα γίνεται θα βοηθήσει τους ίδιους».

Το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αυξημένο σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, καθώς «περάν από την ενεργειακή εξοικονόμηση που γίνεται στο κτήριο, τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τις ενεργειακές παρεμβάσεις θα επιστέψουν πίσω, ενώ παράλληλα δίνεται και μια επιπλέον αξία στο κτήριο».

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Α κατηγορία: όσοι το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 22.000 ευρώ και το οικογενειακό τους τις 40.000 ευρώ.
Β κατηγορία: όσοι το ατομικό τους εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 22.000 ευρώ αλλά δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ και το οικογενειακό τους είναι μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.
Γ κατηγορία: όσοι το ατομικό τους εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 40.000 ευρώ και δεν ξεπερνά τις 60.000 ευρώ και το οικογενειακό τους εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 60.000 και δεν ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.
Ανάλογα με την κατηγορία προκύπτει και το τελικό ποσοστό τις επιχορήγησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια