GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενωμένοι οι δικηγορικοί σύλλογοι απέναντι στο νομοσχέδιο

  Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, παρουσία των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπη...

  Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, παρουσία των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης και Καβάλας, το μεσημέρι της Πέμπτης με θέμα τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου και τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

  «Από τον Οκτώβριο περιμέναμε τις επίσημες προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ήμασταν από την αρχή ανοιχτοί στον διάλογο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Κώστας Γούναρης συμπληρώνοντας πως «το επάγγελμα του δικηγόρου είναι ανοιχτό, καθώς ο καθένας μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο, να εκπαιδευτεί και να το ασκήσει. Με αυτές τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου μιλάμε περισσότερο για κλείσιμο του επαγγέλματος παρά για άνοιγμα, καθώς είναι προς όφελος των λίγων και ισχυρών δικηγορικών γραφείων και επομένως θα μιλάμε για ένα είδος ολιγοπωλίου».  

  Οι δικηγορικοί σύλλογοι, στο σύνολό τους, έχουν κηρύξει αποχή διαρκείας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γούναρη δεν είναι ικανοποιημένοι από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου. Το ζήτημα της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών και της ίδρυσης δικηγορικών εταιριών και πιθανόν, με πολλαπλές έδρες ανά την Ελλάδα είναι οι δύο βασικές ενστάσεις των δικηγορικών συλλόγων καθώς «αυτές οι αλλαγές δεν ευνοούν ούτε τους δικηγόρους, ούτε τους πολίτες αλλά ούτε και το ίδιο το κράτος. Οι μόνοι που θα έχουν οφέλη είναι τα μεγάλα και ισχυρά δικηγορικά γραφεία που θα καθορίζουν τους κανόνες της αγοράς» ισχυρίστηκε ο κ. Γούναρης.

  Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις των έτερων προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ροδόπης και Καβάλας, που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου. «Δεν διεκδικούμε συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πως τέτοιες μεταρρυθμίσεις θα προσθέσουν επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών» επισήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, κ. Χρυσόστομος Κεβρεκάκης τόνισε πως «το νομοσχέδιο αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα από τους ¨γνωστούς¨ δικηγόρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να μπουν στην αγορά της επαρχίας και να καθορίσουν αυτοί το τιμολόγιο». 

   Παραδέχτηκαν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή από συναδέλφους τους όπως επίσης και ότι πάσχει από “υπερπληθωρισμό” το επάγγελμά τους, επισημαίνοντας την αθρόα συμμετοχή στις σχολές νομικής της χώρας χωρίς να λαμβάνετε υπ’ όψιν των κυβερνώντων το πώς θα επιβιώσουν επαγγελματικά στην συνέχεια ως νέοι δικηγόροι.

     Σίγουρα όμως, το μεγάλο αγκάθι, είναι το νέο φορολογικό και το πώς αυτό θα εφαρμοστεί στην συνέχεια στους δικηγόρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια