Γράφει η Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη Με ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον της περιοχής μας δεχόμαστε καθημερινά αλλεπάλληλα μηνύματ...
Γράφει η Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη
Με ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον της περιοχής μας δεχόμαστε καθημερινά αλλεπάλληλα μηνύματα που μόνον ελπιδοφόρα δεν μπορούν να είναι για μας.
Με ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον της περιοχής μας δεχόμαστε καθημερινά αλλεπάλληλα μηνύματα που μόνον ελπιδοφόρα δεν μπορούν να είναι για μας.
Μετά την διαφαινόμενη απαξίωση της Ξάνθης μέσα από τις κοινωνικές δομές όπως αυτές της νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και από τις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, μετά το πρόσφατο κύμα απολύσεων και παρά τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, μετά την εγκατάλειψη των συνεταιριστικών εργοστασίων παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και με ότι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες αλλά και τον ευρύτερο οικονομικό ιστό της περιοχής μας, έρχεται το σχέδιο νόμου για την βιοποικιλότητα.
Μόλις δύο χρόνια από την υπογραφή της ισχύουσας ΚΥΑ του 2008, η οποία προέκυψε μετά από την διαβούλευση επιστημονικών, τοπικών, κρατικών και λοιπών φορέων εμφανίζεται το σχέδιο νόμου για την Βιοποικιλότητα που αντιστρατεύεται την ισχύουσα ΚΥΑ, χωρίς επί της ουσίας να βελτιώνει ώστε οι περιοχές με περιβαλλοντική αξία, να τύχουν ιδιαίτερης προστασίας και επίσης αντίθετα προς το πνεύμα της ισχύουσας ΚΥΑ αγκυλώνει την ανθρώπινη δραστηριότητα ακόμη και υφιστάμενων δομών στην νότα πλευρά του νομού μας.
Περιέργως δεν επιλαμβάνεται θεμάτων όπως αυτό της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου, την ώρα μάλιστα που τρέχει και η διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Δέλτα Ποταμού Νέστου, Νομών Ξάνθης και Καβάλας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Αλήθεια η πατρίδα μας δεν δίνει δυνατότητες και ελπίδα για μας, για ανάπτυξη, για προκοπή αλλά μπορεί να προσελκύει διεθνείς εκμισθωτές και με ποιους όρους;
Η αστική σύνδεση φυσικού αερίου της πόλης της Ξάνθης και ενώ ο κεντρικός αγωγός υψηλής πίεσης που τροφοδοτεί το νοσοκομείο και επιχειρήσεις περνάει δίπλα στην πόλη, φαίνεται να έχει μπει στην άκρη. Ούτε καν οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση της ΕΠΑ της εταιρίας για τη διαχείριση αερίου.
Και όμως η Ξάνθη έχει ανθρώπους, έχει φορείς, έχει εκπροσώπους, μήπως ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε δυναμικά για την Ξάνθη μας ότι οι Αθηνοκεντρικές Διοικήσεις ξεχνούν για μας. Πριν φθάσει για την Ξάνθη η ώρα μηδέν…
Δεν υπάρχουν σχόλια