GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στήριξη των τεύτλων ζητά το υπουργείο από τους αγρότες

Πρόσκληση προς τους αγρότες να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Κουτσούκος και η διοίκησ...

Πρόσκληση προς τους αγρότες να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Κουτσούκος και η διοίκηση της ΕΒΖ σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των τευτλοκαλλιεργητών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος ζήτησε από τους αγρότες που εγκατέλειψαν από την τευτλοκαλλιέργεια, αλλά και από αυτούς που παραμένουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα, να συνεχίσουν την καλλιέργεια και το υπουργείο θα τους στηρίξει. Μετά τη  συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται σε 34 ευρώ ανά στρέμμα, ανέφερε ότι από το 2012 θα εφαρμοστεί η ολοκληρωμένη διαχείρισης της τευτλοκαλλιέργειας.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης που θα καθορίσει το ύψος της ενίσχυσης. Όπως είπε, η προκήρυξη έχει δοθεί από την Ειδική Επιτροπή του υπουργείου για δημοσίευση στο ΦΕΚ και μετά θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια να διατηρηθούν  «ζωντανές» η ΑΤΕ και  ΕΒΖ, προκειμένου να αποφευχθούν τα πιο δυσάρεστα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την τράπεζα.

Υπενθύμισε ότι η ΑΤΕ έχει υποθηκευμένο το 60% της περιουσίας των αγροτών της χώρας, καθώς και ότι η Τράπεζα ακολουθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης  της. Για το αν θα παραμείνει η ΕΒΖ υπό την ΑΤΕ  και αν θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή, αυτό είπε είναι θέμα της τράπεζας και του βασικού μετόχου της, τόνισε.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ κ. Γερούκης για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3.700 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 136.000 στρέμματα, ενώ στόχος της διοίκησης είναι τα 150.000στρέμματα. Το 2009 καλλιεργήθηκαν 234.000 στρέμματα και διατέθηκαν στους παραγωγούς 57,9εκατ. ευρώ. Το 2008 1καλλιεργήθηκαν 38.000 στρέμματα και διατέθηκαν 35 εκατ. ευρώ, το 2007 τα στρέμματα περιορίστηκαν σε  137.000 και καταβλήθηκαν 24,5 εκατ. ευρώ και το 2006 ήταν 268.000 στρέμματα και καταβλήθηκαν  46,5εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια