GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενωμένα τα τμήματα της ΑΔΕΔΥ!

Συνάντηση των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 09-02-2011, στα γραφεία του νομαρχιακού τμήματος της...

Συνάντηση των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 09-02-2011, στα γραφεία του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.  
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν 13 εκπρόσωποι των επί μέρους τμημάτων της ΑΔΕΔΥ στην Α.Μ.Θ. Πιο συγκεκριμένα, το παρόν έδωσαν τα τμήματα των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι του Νομού Δράμας.
 
«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία των νομαρχιακών τμημάτων, ώστε να συζητήσουμε συνδικαλιστικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους» ανέφερε στον «Ακ.» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, συμπληρώνοντας πως «ζητήθηκαν θέματα που απασχολούν όλους μας, όπως αυτό της περικοπής εξετάσεων του Ο.Π.Α.Δ. ένα πρόβλημα που απασχολεί όλους τους εργαζομένους του δημοσίου». 
 
Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης ο κ. Ευστρατίου τόνισε πως «ήταν μια πετυχημένη συνάντηση και με τέτοιες διαδικασίες θα δυναμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και θα μπορέσουν κάποια στιγμή οι συνάδελφοι να πιστέψουν πως οι συνδικαλιστές που είμαστε εδώ, είμαστε εδώ επειδή έχουμε μεράκι, επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα. Είμαστε απλοί εργαζόμενο όπως αυτοί και προσπαθούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας».
 
Εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επισκεφτούν την Καβάλα την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη-Τετάρτη) και τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στη συνάντηση αποφάσισαν να συναντηθούν μαζί τους και να τους καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις προτάσεις τους. «Θα έπρεπε στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις να συμμετέχουν περισσότεροι συνάδελφοι, καθώς πρέπει να καταλάβουν πως με τέτοιες μεταρρυθμίσεις βάλλονται τα συμφέροντα όλων μας» ανέφερε στον «Ακ.» η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας κα. Νίκη Θεοδοσίου, προσθέτοντας πως «τα μέτρα δεν τα δέχεται ο κόσμος και αυτό πρέπει να το καταλάβει καλά η κυβέρνηση. Αυτή την αντίδρασή του ο κόσμος πρέπει να τη δείξει. Αυτό λοιπόν που εμείς αποφασίσαμε είναι να είμαστε ενωμένοι προς αυτοί την κατεύθυνση, των διεκδικήσεων».

Τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να συντάξουν από κοινού τις προτάσεις τους, τις οποίες θα τις προωθήσουν στην ΑΔΕΔΥ αλλά και στους τοπικούς πολιτικούς φορείς, με τους οποίους θα προγραμματίσουν συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Υπόμνημα-διαμαρτυρία προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου.
2. Μελλοντικές περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
3. Περικοπή επιδόματος παραμεθόριων περιοχών
4. Επιμήκυνση ωραρίου δημοσίων υπαλλήλων
5. Πρόβλημα στέγασης Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ
6. Παρακράτηση εισφορών από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους για τα Νομαρχιακά Τμήματα.
7. Καθυστέρηση εκδίκασης υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους
8. Περικοπή εξετάσεων Ο.Π.Α.Δ.
9. Κινητοποιήσεις των Νομαρχιακών Τμημάτων για την απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

Χαράλαμπος Ευστρατίου Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια