GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, η αστυνομία μένει πίσω!

Σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.   «Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και εμείς μένουμε πίσω. Αυτή τη στιγμή...

Σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.
 
«Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και εμείς μένουμε πίσω. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 325 άτομα στο σώμα, ενώ υπήρχαν 397» με αυτή του τη φράση περιέγραψε την άσχημη κατάσταση από την λειψανδρία που αντιμετωπίζει η Αστυνομικής Διεύθυνση Ξάνθης, ο πρόεδρος του σωματείου αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης, κ. Κώστας Μαλικόπουλος. 

Όπως ήταν αναμενόμενο από το γενικότερο κλίμα των περικοπών και της οικονομικής στενότητας που ταλανίζει την χώρα μας, δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν τα σώματα ασφαλείας. «Ήδη έχουμε κινητοποιηθεί τρεις φορές στην Αθήνα, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και πρέπει να ξέρετε πως και εμάς όπως όλους τους εργαζομένους θα μας βρουν μπροστά τους» επισήμανε ο κ. Μαλικόπουλος στην ίδια εκπομπή, συμπληρώνοντας πως «οι συνάδελφοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να αισθάνεται ο κόσμος ασφαλής, καθώς η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς».   

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραμεθόριος στην περιοχή της συνοριακής διάβασης με την Βουλγαρία του Αγίου Κωνσταντίνου, με τον κ. Μαλικόπουλο να επιβεβαιώνει πως «όταν άνοιξε ο ”Άγιος Κωνσταντίνος” η πρόβλεψη ήταν να υπάρχουν εκεί τουλάχιστον 2 αστυνομικοί, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κάποια υλικοτεχνική υποδομή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε καν τηλέφωνο. Μόνο ένας συνάδελφος που εργάζεται επί 24ώρου βάσεως. Αν συμβεί κάτι θα πρέπει είτε να μας βοηθήσει ή κάποιος βούλγαρος συνάδελφος είτε ο θεός». Η σοβαρή έλλειψη της υλικοτεχνικής υποδομής στη συγκεκριμένη περιοχή καθιστά την παρουσία των αστυνομικών «διακοσμητική», καθώς «δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνική υποδομή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά» ανέφερε ο κ. Μαλικόπουλος. 

Η άσχημη κατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης δεν φαίνεται να εξομαλύνεται άμεσα καθώς όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων της Ξάνθης, «μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί μόνο δυο μεταθέσεις να έρθουν για τον Νομό της Ξάνθης κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Το πόσοι όμως θα φύγουν ωστόσο δεν το ξέρουμε. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μειωθεί και άλλο ο αριθμός των αστυνομικών». 

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει βέβαια μόνο η Διεύθυνση της Ξάνθης, αλλά πανελλαδικά το σώμα των αστυνομικών, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της «την παράνομη κατάργηση των εξόδων μετάθεσης των αστυνομικών». Η Ομοσπονδία καλεί «την Αστυνομική Ηγεσία και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για το τόσο σημαντικό ζήτημα του Κώδικα Μεταθέσεων να το αποσύρει και να μην επιτρέψει να γίνουν πράξη οι προτεινόμενες αποτρόπαιες μεταβολές», ζητώντας παράλληλα από τα μέλη της «να βρίσκονται σε εγρήγορση για ενέργειες και δράση που θα προασπίζονται την αξιοπρέπειά τους».

«Στόχος μας είναι να υπάρχει το κλίμα ασφάλειας στους πολίτες αν και δύσκολα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση στο “σημείο” που βρισκόμαστε». Σκέψεις που χαρακτηρίζουν το ζοφερό κοντινό μέλλον που περιμένει όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια