GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ δεν ξέραμε γιατί μας είχαν συλλάβει»

Συλλήψεις αγροτών στον Προμαχώνα Σερρών … με συνοπτικές διαδικασίες… «Θα προβούμε σε μηνύσεις προς όλους όσοι έχουν την ευθύνη»   «Είναι α...

Συλλήψεις αγροτών στον Προμαχώνα Σερρών … με συνοπτικές διαδικασίες…

«Θα προβούμε σε μηνύσεις προς όλους όσοι έχουν την ευθύνη»

 
«Είναι απαράδεκτο το 2011, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να συλλαμβάνονται πολίτες για το συναθροίζεστε. Φυσικά και δεν γνωρίζαμε ότι έχει απαγορευτεί η συνάθροιση στην περιοχή, κανένας δεν μας είχε ενημερώσει. Άλλωστε, μάθαμε την κατηγορία στις έντεκα το βράδυ, ενώ η σύλληψη έγινε στις πέντε το απόγευμα» ανέφερε ο κ. Γιάννης Τουρτούρας, ένας εκ των έξι αγροτών που συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας (07-02-11) στον Προμαχώνα Σερρών, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Όπως περιγράφει ο κ. Τουρτούρας, «φτάσαμε στον Προμαχώνα με τα τρακτέρ, όταν ήταν ήδη κλειστός από τους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ. Η αστυνομία μας υπέδειξε που να αφήσουμε τα τρακτέρ μας και έπειτα πήγαμε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή για να συνομιλήσουμε μαζί του. Εκεί μας κέρασαν καφέ και μετά από πέντε λεπτά μας συνέλαβαν και μας φόρεσαν χειροπέδες σαν κοινούς εγκληματίες».

Όπως έγινε γνωστό στους αγρότες, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη τους, η αιτία αυτής ήταν η παραβίαση του άρθρου 171 του ποινικού κώδικα, περί θρασύτητας κατά της αρχής. «Εμείς δεν γνωρίζαμε όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται, απαγορευτεί η συνάθροιση με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή. Να μας πει ο αστυνομικός διευθυντής γιατί δεν συνέλαβε τους 300 της ΕΝΚΛΩ οι οποίοι έκλεισαν το τελωνείο και επιλεκτικά συνελήφθησαν οι έξι αγρότες» επισήμανε ο κ. Τουρτούρας συμπληρώνοντας πως «το έγγραφο με τη συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου. Εμάς δεν μας είχε ενημερώσει κανένας. Ούτε καν οι δικηγόροι μας μπορούσαν να μάθουν την κατηγορία της σύλληψής μας, οι οποίοι αναζητούσαν τον αστυνομικό διευθυντή χωρίς να μπορούν να τον βρουν».

Μετά τη σύλληψή τους και αφού πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο οι αγρότες μεταφέρθηκαν το επόμενο πρωινό στον εισαγγελέα. «Ότι γίνεται σε έναν κατηγορούμενο ποινικού δικαίου συνέβη και σε εμάς. Βγάλαμε φωτογραφίες, δώσαμε αποτυπώματα και περάσαμε τη νύχτα μας εκεί. Και την επόμενη ημέρα μας οδήγησαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα. Να μας πουν γιατί δεν έκαναν το ίδιο με όλες τις άλλες διαδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες φυσικά είναι και δικαιολογημένες» υπογράμμισε στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Τουρτούρας τονίζοντας πως «θα προβούμε σε μηνύσεις προς όλους όσοι έχουν την ευθύνη».

Κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα και αφού η είδηση της σύλληψης τους είχε κάνει τον γύρω της χώρας, συνάδελφοι των έξι αγροτών συγκεντρώθηκαν στις Σέρρες, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη σύλληψη των συναδέλφων τους. «Οι αγρότες είναι αγανακτισμένοι και για αυτό τον λόγο μας συμπαραστάθηκαν και δημόσια. Είμαστε μια τάξη που παράγουμε πλούτο και ουσιαστικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου αύριο δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε» επισήμανε ο κ. Τουρτούρας, περιγράφοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσοι οι αγρότες του Νομού Σερρών, όσο και όλοι οι αγρότες της χώρας. «Είναι δεδομένο πως η αγροτική οικογένεια, σήμερα, ξεκληρίζεται. Με την ίδια ευκολία που μέσα σε μια μέρα ο Πρωθυπουργός μας έβαλε στον ΔΝΤ, θα μπορούσε σε μια μέρα, αν το ήθελε, να δώσει και λύσεις στα προβλήματα μας» ανέφερε ο κ. Τουρτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια