GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεργασία δήμων Διδυμοτείχου και Σβίλεγκραντ

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για την από κοινού “αξιοποίηση και ανάδειξη των Λουτρών”, το οποίο είναι ενταγμένο στην “Ευρωπαϊκή Εδαφ...

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για την από κοινού “αξιοποίηση και ανάδειξη των Λουτρών”, το οποίο είναι ενταγμένο στην “Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ελλάδας- Βουλγαρίας 2007-2013, προχώρησαν οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης και Σβίλεγκραντ, Στογιάνοφ Μανόλοφ, στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Βούλγαρος δήμαρχος στο Διδυμότειχο.

Το έργο στοχεύει στην προστασία-διαχείριση-προβολή και αξιοποίηση των σημαντικών πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων, στην περιοχή των συνόρων, καθώς και στην προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, μέσα από την ορθή διαχείριση επιλεγμένων μνημείων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.140.560 ευρώ, εκ των οποίων οι 831χιλιάδες αποτελούν ελληνική συμμετοχή, επιδοτούμενη στο σύνολό της. 

Στο περιθώριο της υπογραφής του έργου, οι δύο δήμαρχοι, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας σε διάφορους τομείς, μέσω διασυνοριακών ή άλλων προγραμμάτων.

ert online

Δεν υπάρχουν σχόλια