GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Σε άθλια κατάσταση οι καπνεργάτες της περιοχής μας»

-Παρουσία του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έγιναν τα εγκαίνια της Καπνικές Μιχαηλίδη στη Βουλγαρία. -Αντιδράσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για τ...

-Παρουσία του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου έγιναν τα εγκαίνια της Καπνικές Μιχαηλίδη στη Βουλγαρία.

-Αντιδράσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.


Άλλο ένα εργοστάσιο πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς, «μεταναστεύοντας» στη γειτονική Βουλγαρία και έχοντας τις ευλογίες της Κυβέρνησης! Ο λόγος για την «Καπνική Μιχαηλίδης», που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια της στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, με την παρουσία του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι η επένδυση αυτή, μια δημιουργική -όπως είπε- επέκταση μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας, τοποθετείται στο πλαίσιο της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας. Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων που σχολίαζαν το γεγονός ότι εγκαινιάζει μια μονάδα ελληνικής εταιρίας στη Βουλγαρία, είπε ότι «η επένδυση δεν ξεκινάει σήμερα, προϋπάρχει, το αρχικό εργοστάσιο λειτουργεί από το 1996». Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι «η τελική επεξεργασία των προϊόντων του ομίλου γίνεται στο Πολύκαστρο και οι εξαγωγές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Τόσο η παρουσία του κ. Πάγκαλου στα εγκαίνια του εργοστασίου, το όποιο λειτουργούσε για χρόνια στην περιοχή της Ξάνθης απασχολώντας πάνω από 1.000 εργάτες, όσο και οι δηλώσεις του, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των τοπικών εκπροσώπων των εργαζομένων, με τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Σπύρο Παπαχρήστο, να υπογραμμίζει στο Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα πως «οι καπνεργάτες της περιοχής μας βρίσκονται σε πραγματικά άθλια κατάσταση, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν να εργαστούν πάνω από δύο χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Παπαχρήστος τόνισε πως η παρουσία του κ. Πάγκαλου στα συγκεκριμένα εγκαίνια μόνο ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς «Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή  ένα εργοστάσιο να κάνει εγκαίνια σε άλλο κράτος και να συμπαρίσταται η Κυβέρνηση, τη στιγμή που ο εργατικός κόσμος της χώρας μας χάνει τη δουλεία του». Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Πάγκαλου, σύμφωνα με την οποία «η τελική επεξεργασία του καπνού θα γίνεται στο Πολύκαστρο», ο κ. Παπαχρήστος επισημαίνει πως «από τη στιγμή που ανοίγει εκεί ένα τέτοιο εργοστάσιο είναι σίγουρο πως θα γίνεται εκεί η επεξεργασία». 

Τα επενδυτικά κίνητρα και η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου η μόνη πολιτική λύση που θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Εμείς ζητάμε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός αναπτυξιακού νόμου για την Περιφέρειας μας και όχι να εγκαινιάζει εργοστάσια σε γειτονικές χώρες» επισήμανε ο κ. Παπαχρήστος συμπληρώνοντας πως «πρέπει να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε να έρθουν επενδύσεις στη Θράκη, να δημιουργηθούν βιομηχανικές μονάδες και φυσικά να απασχοληθεί ο κόσμος».

Παρόμοια άποψη και θέση εξέφρασε και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά για το θέμα πως «θεωρώ και την παρουσία του (σ.σ. Πάγκαλου) ακόμη ατυχέστατη διότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ενθαρρύνουμε μεταφορά επενδύσεων από την Ελλάδα προς γειτονικές βαλκανικές χώρες» προσθέτοντας πως «ήδη η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά άσχημη και με το να κάνουμε τέτοιες ενέργειες σας αυτή του κ. Πάγκαλου είναι σαν να λέμε στον κόσμο πως θα πρέπει να μετακινηθεί στις γειτονικές χώρες για να βρει δουλεία, εγκαταλείποντας τις ευαίσθητες και ακριτικές πόλεις στις οποίες ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια