GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φυτεύονται 4.000 δέντρα στη μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου στην Ξάνθη

Το Ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» (Plant your roots in Greece), εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον δήμο Ξάνθης προκειμένου να ...

Το Ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» (Plant your roots in Greece), εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον δήμο Ξάνθης προκειμένου να πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση 4.000 δέντρων σε χώρο που θα επιλεγεί από τον Δήμο, προς τιμήν του Ξανθιώτη Δημοσιογράφου κ. Λάμπρου Παπαντωνίου που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του έζησε, δούλεψε και προσέφερε στην ομογένεια της Βορείου Αμερικής

Το Ίδρυμα, Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Ελλήνων Ομογενών στο Σικάγο ήρθε σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, κ. Απόστολο Αγκόρτσα και συμφώνησαν μαζί του να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δεντροφύτευση, στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές δημοτικών και γυμνασίων σχολείων καθώς και εθελοντές. 

Ο Δήμος Ξάνθης, ωστόσο, εκδήλωσε, δια μέσου του κ. Αγκόρτσα, το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη δράση και το Ίδρυμα αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση στον Δήμο Ξάνθης. 

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα είδη των δένδρων που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη περιοχή ο Δήμος μπορεί να επιλέξει μέσα από τις αντίστοιχες προτάσεις δασολόγων για το ποια δένδρα ή φυτά μπορούν να φυτευθούν και να ευδοκιμήσουν στον επιλεγμένο χώρο.

Η περιοχή που έχει επιλεχθεί για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης βρίσκεται κοντά στην «Εκτενοπόλ» και μια σειρά από έργα υποδομών τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την μετέπειτα σωστή διατήρηση των δέντρων (όπως αυτό της ύδρευσης) ήδη έχουν δρομολογηθεί. 

Τα δενδρύλλια αναμένεται να φυτευτούν στο τέλος Μαρτίου με την συμμετοχή μαθητών και παραγόντων που θα επιλεγούν από την δημοτική αρχή, παρουσία εκπροσώπου του Ιδρύματος, καθώς στόχος της Αντιδημαρχείας είναι τα εγκαίνια του μικρού αυτού δάσους να γίνουν στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα δασοπονία. Μετά την ολοκλήρωση της δεντροφύτευσης θα τοποθετηθεί ειδική μαρμάρινη πινακίδα, όπου θα αναγράφεται η δωρεά του Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», ενώ στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί διαφημιστικό υλικού του ιδρύματος (μπλουζάκια, καπέλα κ.α.), σε μια μικρή γιορτή που θα οργανωθεί για τον σκοπό αυτό.

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ξάνθη να εγκαινιαστεί συνεργασία πολυεπίπεδη με την ηγεσία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και προσωπικά με τον πρόεδρό του Θόδωρο Σπυρόπουλο και τον εδώ εκπρόσωπό του Δρ. Κώστα Πασχαλίδη για διεύρυνση με αμοιβαίο όφελος και από τις δύο πλευρές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια