GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011”

Στις 8 Φεβρουαρίου θα γιορταστεί η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. Θέμα της φέτος είναι «οι ψηφιακές ζωές μας» και μηνύματα «Το διαδίκτυο δεν είν...

Στις 8 Φεβρουαρίου θα γιορταστεί η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. Θέμα της φέτος είναι «οι ψηφιακές ζωές μας» και μηνύματα «Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.».

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ετοίμασε για τον εορτασμό της ημέρας αυτής,  μια παρουσίαση και ένα σύνολο από συνδέσμους με υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και απευθύνεται σε παιδιά.  Η παρουσίαση, http://dide.xan.sch.gr/newsite/external-files/saferinternet2011.pdf, καλύπτει θέματα όπως: Υπολογιστές και Υγεία, Αναζήτηση στο διαδίκτυο, Ηλεκτρονικά Παιχνίδια, Ηλεκτρονικές Αγορές, Προσωπικά δεδομένα και Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τα θέματα είναι ταξινομημένα ανάλογα με την ηλικία του ακροατηρίου.

Επίσης, για ενημερωθούν τα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθοι σύνδεσμοι:

 http://internet-safety.sch.gr/ Ο ενημερωτικός κόμβος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με Videos και Οδηγούς, για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page3 Η ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ειδικά για εφήβους ή η http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page4 για παιδιά.

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,97846&_dad=portal&_schema=PORTAL O κόμβος για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Η σελίδα εκτός από ενημερωτικό υλικό διαθέτει και πολλά μεταφρασμένα video.

http://www.sidfair.org/ Η σελίδα της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου με πλούσιο υλικό και video από όλη την Ευρώπη

http://www.youtube.com/watch?v=JJvue_LPaLY Το επίσημο video της ημέρας ασφαλούς  διαδικτύου 2011.

Ο Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ
Π. Σαραγιώτης

   

Δεν υπάρχουν σχόλια